Belépés

 

Támogatók

Te is szeretnél ilyen weboldalt?

honlapkészítés: startadmin.hu


 

A BluesKocsma 2007 utolsó hónapjában kezdett épülni, és 2008 első hétfőjén nyitott meg a PontFM 88.1 -en. Az ötlet végső simításait 2007 Szilveszter napján kapta. A Pont FM megszűnése után hosszabb szünet következett, majd Blues Pláza néven újra indult a műsor a Rádió Q 99.5-ön.... és azóta nyitva van az ajtó, szombatonként 13 órától 14 óráig. Sőt, szerdánként este tizenegytől megjelennek újra a vendégek.

A fellépők a rock és a blues mindenkori reprezentánsai, legismertebb előadói. Idősebbek és fiatalabbak, gitárosok és énekesek, zenekarok és zenészek. A Pláza vezetése vette magának a bátorságot, hogy olyan fellépőket is feltereljen a színpadra, akik a szó hagyományos értelmében nem blues-zenészként vannak nyilvántartva. Hard-rock, esetleg klasszikus rockzenészként ismertük, ismerjük őket. De a rockzene valahol a blues-ból indul ki, és még a legnagyobbak sem tudják letagadni azt a gyökeret, amely összeköti őket ezzel az örök műfajjal. Gondolom, nem is akarják...de ezt majd eldöntik azok, akik szombatonként beülnek a Blues Plázába, maguk elé húznak valamit, és egy rövid órára átadják magukat a Zenének, ami lehet szomorú, lehet vidám, de mindig ott lesz mindenkiben, aki - talán félig lehunyt szemmel, esetleg olvasás közben - átveszi a ritmust, és záráskor úgy dönt: jövő héten is jövök. Nos, mi várunk mindenkit itt, a Rádió Q 99.5-ön. Nincs zaj, nincs füst, csak Zene....jó szórakozást, barátaim.

Egyben szeretnék köszönetet mondani Rónai Egonnak és Bognár Évának a telkekért, amin a BluesKocsma állt ill. most a Pláza üzemel, KK barátomnak az épületért és Nemes Nagy Péter barátomnak a "kezdőkészletért".

 *************************

A Blues Pláza 2012 január 28-án befejeződött.

Mindenkinek további sikereket, sok boldogságot és minden jót kívánok. A blues legyen veletek.

MG