Belépés

 

Támogatók

Te is szeretnél ilyen weboldalt?

honlapkészítés: startadmin.hu


 

Leslie West

2011.11.05.

Leslie West 1945. október 22-én, New York City-ben született blues-énekes-gitároslegenda. Eredeti neve Leslie Weinstein, szülei válása után változtatta nevét West-re. Testalkata miatt hegynek - angolul, ugye, mountain - becézték a 60-as években ezt a nagydarab fickót, aki bandáját is Mountain névre keresztelte. Egyik zenésztársa szerint, amikor West megállt az öltöző ajtajában, rögtön meg kellett gyújtani a villanyt.
Képességeiről annyit, hogy a Mountain 70-es évek elején tett angliai kiruccanása után a Melody Maker szakírója a világ legjobb gitárosának nevezte Leslie West-et. És ha van is némi túlzás benne, azért nem teljesen alaptalan.
1969-ben Felix Pappalardi-val - a Cream menedzserével - megalakították együttesüket. Pappalardi és West 1969-ben legendát szültek Mountain néven. Többek közt egy olyan dallal, amit aztán Ozzy Osbourne is feldolgozott, ez a Mississippi Queen. Sokan automatikusan egy Cream-utánzatnak vélték a Mountain-t. 1971 novemberében a londoni Rainbow Theater-ben tartott koncertjük után azonban azok is elnémultak, akik addig csak a Creamet istenítették.

West, a mi Leslie-nk évekig együtt játszott a Cream basszusgitárosával, Jack Bruce-szal. 1971-ben a The Who és West együtt vette fel Marvin Gaye " Baby Dont You Do It " című dalát, és West azóta is a pályán van. Zenészbarátai közt szerepel pl. Joe Lynn Turner és a Foreigner legénysége is. Említsük meg a Bruce-Laing-West formációt is, ha már ennek a nagyszerű gitárosnak az életét elemezgetjük.
 Leslie West csapatában a legutóbbi hírek szerint Aynsley Dunbar dobol, TimFahey basszusgitározik, Kevin Curry és Todd Wolf ritmusozik, Art Groom és BrianMitchell billentyűzik. Elég jó felállás.
-----------------------------------------------------------------
A hozzászólás csak tagok számára lehetséges!

- Belépés
- Regisztráció

-----------------------------------------------------------------