Belépés

 

Támogatók

Te is szeretnél ilyen weboldalt?

honlapkészítés: startadmin.hu


 

Bad Company

2011.12.01.

A klasszikus rock- blues korszak egyik legelismertebb zenekara az angol Bad Company. Vezetője és lelke az egyedülálló tehetségű énekes - zeneszerző, Paul Rodgers.
A Bad Company 1973-ban alakult, a Free felbomlása után. Rodgers találkozott a Mott The Hoople gitárosával, Mick Ralphs-sal,akinek már éppen voltak megírt dalai, Rogersnek pedig mindig voltak - így 73-ban is. Az elhatározást egy új zenekar létrehozására tettek követték. Az egykori King Crimson basszusgitáros / énekes Boz Burrell-lel és Simon Kirke dobossal Bad Company névre keresztelték magukat, és az első zenekar lettek, akik leszerződtek a Led Zeppelin Swan Song kiadójához.
A Bad Company azonnali siker lett világszerte. 1974-es debütáló albumuk platinalemez lett, a rajta levő számok a végletekig lecsupaszított blues-rock zene etalonjává váltak. 1974-ben volt debütáló fellépésük a Newcastle City Hall-ban, és rá 3 hónapra minden listát vezettek.
Az Egyesült Államokban is megugrott a Bad Company népszerűsége.
A Bad Company kezdeti sikereit az 1975-ös tripla-platina albummal, a Straight Shooter-rel követte, mely a harmadik volt mind a brit, mind az amerikai listákon.
Az 1976-os Run With The Pack a zenekar harmadik egymást követő platinája, és hasonló sorsra jutott a többi Bad Company- album is az évek folyamán.
1982-ben Rodgers elhagyta a zenekart, és Grammy-díjra jelölt, elismert szólókarrierbe kezdett. Helyére Brian Howe lépett, akivel 3 sikeres albumot adtak ki, de Rodgers még az új énekes profizmusa ellenére sem volt helyettesíthető. Úgyhogy Paul Rodgers visszatért a Bad Company-ba, és ennek mindannyian igen örülünk, ugye. Azóta is koncerteznek, gyártják a számokat. Feltehetően ez így lesz mindaddig, míg valamelyikük át nem lép az égi zenekarba.-----------------------------------------------------------------
A hozzászólás csak tagok számára lehetséges!

- Belépés
- Regisztráció

-----------------------------------------------------------------