Belépés

 

Támogatók

Te is szeretnél ilyen weboldalt?

honlapkészítés: startadmin.hu


 

Kevin Russell

2011.02.05.

Kevin Russell Detroitban született és ott is nőtt fel. Az amerikai blues-rock generáció egyik legújabb és talán legjobb képviselője ez a kicsit Steven Tyler-szájú, bazármód felékszerezett fickó, aki hat percnél rövidebb számot nem tud csinálni, és abból is kb. négy perc olyan szóló, hogy az ember félrenyeli a sört. Az arcletépő hard-rocktól a csípőrázó galopp-bluesig mindenben otthon van, és igazi showman módjára ad a látványra is. Hazájában már az egyik legismertebb zenész. A hagyományos Motown-soundon kívül a három Király - B.B. King, Freddie King és Albert King -  adta azt a zenei hatást a kis Kevinnek, melyből a mai napig profitál, rajtuk kívül a legendás amerikai blues-rock csapat, a Grand Funk Railroad zenéje fogta meg a legjobban. Dalaiban a feel good érzést kombinálja a detroiti motor city-keménységével. Első fellépése 10 éves korában volt, később zenészként szerepelt pl. a Hair-ben.  
A 80-as években első együttesével, a 707 nevű formációval többek közt Ted Nugent, a Judas Priest, a Scorpions, a Rainbow és a 38 Special társaságában lépett fel. Későbbi turnétársai " többek között " Rick Derringer, Pat Travers, Leslie West és Robert Plant voltak. Manapság a zenélés mellett sikeres producer is az Államokban, a 90-es évek óta főleg televíziós zenei műsorokkal foglakozik ebben a munkakörben.
Kevin Russell játékát mind a szaklapok, mind a kritikusok egyöntetűen a legmagasabb kategóriában jegyzik. Elképesztő technikájú, virtuóz zenész, aki a színpadi show-t is igen magas szinten csinálja. A Guitar Player Magazine szerint "Napjaink egyik legjobb gitárosa", a Chicago Tribune pedig így ír róla: Kevin Detroitból jött, és magával hozta a motorváros lelkét a bluesban. Így szeretjük őt.
 


-----------------------------------------------------------------
A hozzászólás csak tagok számára lehetséges!

- Belépés
- Regisztráció

-----------------------------------------------------------------