Belépés

 

Támogatók

Te is szeretnél ilyen weboldalt?

honlapkészítés: startadmin.hu


 

Robben Ford

2010.04.24.

RobbenFord amerikai gitáros-énekes 1951. december 16-án született Californiában, majd szüleivel Ukiah-ba költöztek. Apja countryzenész volt, három testvére közül kettő szintén muzsikus lett: Patrick dobos és Mark szájharmonikás.
Robben egy lemezboltban akadt össze először igazán a blues-zal, nevezetesen a Paul Butterfield Blues Band egyik lemezét sikerült - szinte tévedésből-meghallania úgy 1965 körül. Eredetileg szaxofonozni tanult, 10 éves kora óta fújja, és a mai napig - néha még koncerteken is - szaxizik. Tizenhárom éves korában, autodidakta módon kezdett el gitározni Mike Bloomfield, Otis Reading, Clapton és B.B. King hatására.
1968-ban Patrick és Robben megalakította a Ford Blues Band triót, melyhez hamarosan Mark is csatlakozott. A banda egy évig működött, nem kis sikert aratva Ukiah környéken.
Robben Ford egyénisége jól érződik egyedi gitározásában. Stílusa könnyen azonosítható, azonnal felismerhető technikáját senkivel nem lehet összetéveszteni. Mára már ő is nagy előd lett, sok kezdő gitáros tekinti példaképének - nem véletlenül. Stílust teremtett ebben a műfajban.Megfelelő szelídséggel és alázattal közelít ahhoz a tényhez, hogy jelenleg a világ egyik leghíresebb gitárosa. Valószínűleg pontosan tudja, hogy e tulajdonság nélkül sosem válhatott volna azzá, akit most éppen Robben Fordnak ismer a világ zeneszerető közönsége. További igen szimpatikus jelenség az, hogy Robben Ford jelenleg is futtat egy Robben Ford Klinika nevű oktatási formát,ahol tehetséges fiatal gitárosokkal osztja meg tapasztalatait. Eddig 24 albuma jelent meg.-----------------------------------------------------------------
A hozzászólás csak tagok számára lehetséges!

- Belépés
- Regisztráció

-----------------------------------------------------------------