Belépés

 

Támogatók

Te is szeretnél ilyen weboldalt?

honlapkészítés: startadmin.hu


 

Arc Angels

2010.10.02.

Itt is szeretném megköszönni egy kedves szegedi barátnőmnek, Szibillának azt a rengeteg segítséget, melyet a műsor elkészítéséhez adott.
1992 áprilisában az Arc Angels visszavonhatatlanul beírta magát a texasi zene történetébe egyetlen hivatalos albumával, mely a mai napig lázba hozza Doyle Bramhall II és Charlie Sexton szűk rajongótáborát. Mindketten 1968-ban születtek. Doyle a Pink Flyod-ból ismert Roger Waters-nak és Eric Claptonnak volt évekig másodgitárosa, Charlie Sexton az utóbbi években Bob Dylan turnégitárosaként szerepelt. Sokak számára a zenekar egyet jelent Stevie Ray Vaughan emlékének életben tartásával.
A 90-es években csatlakoztak Tommy Shannon-hoz és és Chris Layton-hoz, Stevie Ray Vaughan egykori zenészeihez. Mindketten az austin-i bárokban, a texas blues legjobbjaitól tanulhattak tizenéves koruktól. Míg Charlie családjában erős volt a zene iránti szeretet, és több countryzenész is van a rokonok között, az igazi hírnevet ő és testvére, a szintén gitáros Will érték el. Charlie legelső albumát 1985-ben adta ki, ezt 1990-ben követte a második.
Az Arc Angels név az Austin Rehearsal Complex-nevű hely kezdőbetűiből adódott, itt próbált a későbbi Arc Angels.
Az Arc Angels nagy elánnal indult, de hamar leállt. Ennek egyik fő oka az a sokáig a nyilvánosság előtt titokban tartott tény volt, hogy Doyle Bramhall II súlyos drogfüggőségben szenvedett. Ez és sok más tényező rövid idő alatt
szétzilálta a bandát. És bár az Angyalok feloszlottak, 2002 óta alkalmanként együtt
koncerteznek, felidézve az első és egyetlen lemez dalait.
2009-ben megtört a hallgatás, és az Arc Angels több mint 15 év után új kiadvánnyal, egy DVD-vel jelentkezett, melyen a koncert mellett egy, a zenekar tagjaival készített dokumentumfilm is található, 2009 májusában pedig több alkalommal is Eric Clapton előtt léptek fel a Royal Albert Hallban.-----------------------------------------------------------------
A hozzászólás csak tagok számára lehetséges!

- Belépés
- Regisztráció

-----------------------------------------------------------------