Belépés

 

Támogatók

Te is szeretnél ilyen weboldalt?

honlapkészítés: startadmin.hu


 

Ana Popovic

2011.10.01.

Ana Popovic 1976. május 13-án született Belgrádban. A kislány blues-kedvelő édesapja révén ismerkedett meg a stílussal. Ebben szerepe volt az otthoni lemezgyűjteménynek, ill. az atyai háznál alkalmanként összeröffenő zenekedvelő vendégseregnek is. Első zenekarát 19 évesen alapította, és egy éven belül már Jugoszlávián kívül is voltak fellépéseik, olyan blues-ikonokkal, mint pl. Junior Wells. 1990-ben Ana Hollandiába költözött, és jazz-gitár szakon kezdett el tanulni. Zenekarának, a Hushnak 1998-ban jelent meg debütáló albuma. Hamarosan ismert név lett Hollandiában és Németországban, sőt Magyarországon is fellépett. Manapság Ana Popovicot és 4 tagú bandáját a világ minden táján jegyzik, a jelentős fesztiválok állandó vendége Európában, az Egyesült Államokban és Kanadában.
Ana Popovic nem szűkölködik az elismerésekben, ebből néhány: 2002-ben a " Legjobb énekes", a "Legjobb gitáros" és a "Legjobb Album" díjat kapta a francia Blues Awards-on, 2003-ban jelölték a WC Handy-díjra az Egyesült Államokban. Ugyancsak 2003 - ban elnyerte a "Legjobb Blues Album" díját a Jammie Awards -on New Yorkban . 2006 - ban a "Legjobb Blues DVD (2005)" díját, a "Legjobb női blues-előadó" címet és a "Legkiválóbb zenész gitár kategóriában" elismerést kapta a "Living Blues Awards"-on. 2007 - ben jelölték a "Blues Artist of the Year" díjra az Egyesült Államokban, 2010 - ben pedig a "Legjobb Tengerentúli művész" címre a British Blues Awards-on.
Ana Popovic első 2 albumát a Ruf Records adta ki New Jersey-ben, olyan zenészek segítségével, mint Jim Gaines és David Z,. akik többek közt Stevie Ray Vaughan-nal, Santanával és Jonny Lang-gel is zenéltek. 2005-ben adta ki első élő albumát, melyet Amszterdamban rögzítettek. 2007-es Still Making History ill. 2009-es Blind for Love c. lemezei szintén komoly sikert arattak mind a szakma, mind a rajongók körében. A dögös külsejű, dekoratív gitáros-énekesnő - a számítások szerint - még komoly karrier előtt áll.-----------------------------------------------------------------
A hozzászólás csak tagok számára lehetséges!

- Belépés
- Regisztráció

-----------------------------------------------------------------