Belépés

 

Támogatók

Te is szeretnél ilyen weboldalt?

honlapkészítés: startadmin.hu


 

Anni Piper

2010.07.17.

Anni Piper ausztrál basszusgitáros-énekes. 1980-ban született Wollongong -ban. 12 évesen kezdett gitározni, 14 évesen megismerkedett a basszusgitárral, és úgy érezte, ez az a hangszer, ami hozzá a legközelebb áll. Anni Piper zenei képességeit és kitartását jól illusztrálja, hogy mindössze 19 éves volt, amikor elvégezte a Southern Cross University basszusgitár szakát.
Az első tanítási napon meghallotta a Paul Butterfield Band zenéjét, és - saját szavai szerint - rögtön tudtam, hogy ebben az irányban fogok haladni.
2004-ban Anni Piper megjelentette első, Jailbait c. albumát, mellyel rögtön megnyerte a Legígéretesebb új tehetségnek járó díjat az Australian Blues Music Awards-on, valamint a Legjobb női énekhang díját az ABC rádió Fresh Air versenyén. Ezek után a 2005-ös Music Oz versenyen bekerült a Top Five-ba, és második lett az Australian National dalszerző versenyen.
Fellépett a Woodford Folkfesztiválon, a Toyota Country Music Master-en, a Bruthen Blues és Művészeti Fesztiválon, a Queenscliff Zenei Fesztiválon és az ausztrál Blues Fesztiválon is.
Zenésztársai többek között Sam Buckley és Richard Steele gitár, Rueben Alexander és Dennis Wood dob, Rupert Hyde billentyűsök.
Anni Piper 2. albuma, a "Texas Hold Em" 2007 elején jelent meg. Sokkal keményebbre, ütősebbre sikerült, mint az első, és csaknem élő hangzást képvisel. Amellett, hogy tökéletes basszusgitáros és énekes lett, Anni Piper itt már érett dalszerzővé is vált, összekötve a bluest a mai idők nehéz kérdéseivel szövegeiben. Eközben komoly nevet szerzett magának Ausztrálián kívül az USA-ban, Kanadában, Angliában, Dél-Amerikában és a legtöbb európai országban is.
Lemezei már az amerikai Blues Leaf records kiadásában jelennek meg, a 2009-es Twos Company a 21. helyezett lett a mértékadó Living Blues Radio listáján, a hallgatottság eredményeit tekintve. A 2008-as Australian Blues Music Awards-on újra elnyerte a Legjobb Női Énekes díját.-----------------------------------------------------------------
A hozzászólás csak tagok számára lehetséges!

- Belépés
- Regisztráció

-----------------------------------------------------------------