Belépés

 

Támogatók

Te is szeretnél ilyen weboldalt?

honlapkészítés: startadmin.hu


 

Mick Taylor

2011.03.19.

Michael (Mick) Kevin Taylor Welwyn Garden City-ben, Angliában született 1949. január 17-én, és a The Rolling Stones egykori szólógitárosaként lett ismert. Hatfield-ben nőtt fel, 9 évesen kezdett gitározni. Iskolatársaival alakított bandákban játszott, majd The Juniors (vagy The Strangers) néven kezdtek koncerteket adni. A zenekar egyik tagja összeszedett egy új együttest, a The Gods-ot, amelyben Taylor mellett többek között a későbbi Uriah Heep-vezető, Ken Hensley is helyet kapott. 1966-ban a The Gods volt a Cream előzenekara a Wembley Stadionban. Taylort ekkora már csodagyerekként tartották számon, és mielőtt betöltötte volna a 18-at, már együtt játszott, turnézott, és szerepelt stúdiókban John Mayall-lel a John Mayall & the Bluesbreakers-ben. Egyedülálló gitárjátékával következetesen fejlődött a blues és a rock ‘n roll irányába.
  1969-ben Mick Jagger és Keith Richards új gitárost keresett. Jagger egyszerűen megkérdezte John Mayall-t, hogy kit tanácsolna, és a mester Mick Taylor-ra szavazott. Az első próba után Jagger csak ennyit mondott neki: Találkozunk holnap.  
Mick Taylor művészileg az Exile on Main Street-en, az 1972-es amerikai, és az 1973-as európai turnén teljesedett ki. A bandában viszont egyértelműen alárendelt szerepet játszott, és ez olyan konfliktusokhoz vezetett, melyek végén elhagyta a csapatot.
Miután Taylor elhagyta a Stonest, Jack Bruce megkérte, hogy alakítsanak szupergrupot, mely elég rövid életű lett. Néhány felvételen együtt dolgozott John Phillips-szel, majd szólópályára lépett, főleg bluest és jazzt játszott. Eközben folyamatosan kábítószer,-és alkoholproblémák nehezítették amúgy sem egyhangú életét. 1990-ben Los Angeles-be költözött. Az 1980-as évek végén, az 1990-es évek elején Taylor stúdiókban dolgozott, turnézott az USA-ban és Európában. Legutóbbi albuma a 2000-es Stone´s Throw. Manapság kis klubokban és színházakban turnézik, fesztiválokon tűnik fel.-----------------------------------------------------------------
A hozzászólás csak tagok számára lehetséges!

- Belépés
- Regisztráció

-----------------------------------------------------------------