Belépés

 

Támogatók

Te is szeretnél ilyen weboldalt?

honlapkészítés: startadmin.hu


 

Micky Moody

2011.11.12.

Michael Joseph "Micky" Moody 1950 augusztus 30-án született Middlesbrough-ban, Nagy - Britanniában. Angol gitáros, alapító tagja a Juicy Luicy-nak és a Whitesnake-nek. Pályafutása során csaknem mindig együtt zenélt barátjával, Bernie Marsden-nel. Vendégként olyan neveknek gitározott, mint Eric Burdon, Chris Farlowe, Bruce Dickinson és a Uriah Heep.
Micky Moody énekesként sem rossz, de gitárjátéka, különösen slide-olása egészen egyéni. Híres a szakmán belül arról, hogy kegyetlen aprólékossággal választja meg gitárjait, és az utolsó hangig mindent kidolgoz szólólemezein. Első albuma egyébként 2000-ben jelent meg, ezt még 5 követte. Összességében 96 lemezen szerepelt, többek közt Walter Trout-tal és Chris Farlowe-val is.
Mint barátja és zenésztársa, Bernie Marsden, Micky Moody is a Whitesnake-ben érte el legnagyobb sikereit. Meghatározó alakja volt a csapatnak, és komoly része volt abban, hogy a Whitesnake a hard-rockot sikeresen vegyítette a blues-os alapokkal. A kiválás után megcsinálták gyakorlatilag az egész Whitesnake-t egy új énekessel, ez volt a Company of Snakes, mely szigorúan blues-rockot játszott. Sajnos csak 2 lemezük jelent meg.
Micky Moody jelenleg is aktív zenész, és bár új szólólemezről nem tudok, továbbra is rendszeresen fellép hard-rock és blues-fesztiválokon, kiforrott, invenciózus játékát hallhatjuk pályatársai albumain. Hol itt, hol ott bukkan fel, és biztosak lehetünk benne, hogy ha feltűnik jellegzetes, fejkendős ábrázata a fekete körszakállal, aznap igen jó zene fog szólni
.


-----------------------------------------------------------------
A hozzászólás csak tagok számára lehetséges!

- Belépés
- Regisztráció

-----------------------------------------------------------------