Belépés

 

Támogatók

Te is szeretnél ilyen weboldalt?

honlapkészítés: startadmin.hu


 

Robin Trower

2010.11.27.

Robin Leonard Trower 1945. március 9-én született a London dél-keleti részén fekvő Catfordban, és egy tengerparti üdülőhelyen, Southend-on-Sea-n nőtt fel. 1963-ban már egy Paramounts nevű rhythm and blues csapatban gitározott. Iskolatársak hozták össze ezt a bandát, ebből alakult a később világhírnevet szerzett Procol Harum együttes.
A Procol Harum-nak két nagylemezén hallhattuk Robin Trower gitárjátékát, ezt követően szólóban folytatta. A rövid életű Jude zenekar után Trower összehozott egy triót Jimmy Dewar basszusgitárossal és Reg Isadore dobossal, ez volt az 1973-as Robin Trower Band. Ebben az időszakban zenei világára erős hatással volt Jimi Hendrix.
1974-ben a Bridge of Sighs című albummal az amerikai slágerlistán a hetedik helyet sikerült megszereznie. A 70-es években sorra jelentek meg a lemezei, melyek érdekes módon Amerikában bent voltak a legjobb 40 között, míg Angliában nem is jegyezték őket a listán.
1981-ben új trióval lépett elő, amelyben Jack Bruce basszusgitározott, de a Bruce, Lordan & Trower triónak (BLT) csak egy lemezre futotta az erejéből.
1991-ben a Procol Harum újjáalakult, majd egy észak-amerikai turné után feloszlott.
Robin Trower újra szólópályán van, koncertezik, lemezeket készít újabb és újabb zenészekkel. Bár fellépésein úgy fest, mintha egy családi vakációra Hawaii-ra érkező nyugdíjas házaspár férfitagja felugrana a színpadra haknizni, azért ne írjuk le Robin Trowert.
Általában az Egyesült Államokat járja új bandájával, amelyhez Glenn Letsch (ex-Gamma) társult.-----------------------------------------------------------------
A hozzászólás csak tagok számára lehetséges!

- Belépés
- Regisztráció

-----------------------------------------------------------------