Belépés

 

Támogatók

Te is szeretnél ilyen weboldalt?

honlapkészítés: startadmin.hu


 

Bernard Allison

2011.04.23.

Bernard Allison amerikai blues-rock gitáros-énekes 1965 november 26-án született Chicago-ban.Apja, Luther Allison szintén ismert zenész, konkrétan a chicago-blues műfajában. Bernard a legfiatalabb kilenc testvére közül. Zenéjére nagy hatással volt Albert King, Muddy Waters, később Stevie Ray Vaughan,  Johnny Winter... és  - mivel színes bőrű előadóról beszélünk - a funkos elemek sem állnak távol tőle, természetesen tökéletesen beillesztve a blues-alapokba.
Bernard Allison a korai 70-es években csatlakozott apja együtteséhez. A középiskola elvégzése után csatlakozott Koko Taylor csapatához, és velük turnézott. 1985-ig tartott ki Koko mellett, ebben az évben alapítota Bernard Allison and the Black Talk néven saját együttesét. Egy ideig Kanadában dolgoztak, majd a 80-as évek végén Allison visszatért Koko Taylor-hoz.
Miután újra beszállt apja együttesébe, Bernard lett az európai turnék vezetője. 1989-ben, mikor mindkét Allison éppen Párizsban zenélt, Luther, a papa kibérelt egy stúdiót, hogy felvegyék a kölyök debütáló albumát, mely a The Next Generation címet kapta, és az idősebb Allison zenészei játszanak rajta Bernard mellett. Ezen az albumon kívül még a Hang On, No Mercy és a Funkifino jelent meg ebben az összeállásban.
  Bernard Allison az Egyesült Államokban a Keepin’ The Blues Alive című lemezzel mutatkozott be 1997-ben, és elnyerte a kritikusok egyöntetű tetszését. Amerikai turnéja alatt  összeállt Ray „Killer” Allison dobossal -  a névegyezés a véletlen műve, - és Greg Rzab basszusgitárossal. Ebben az évben egy szomorú esemény törte meg sikeres életét: augusztusban meghalt az édesapja. 
Miután túllépett a gyászon, Bernard Allison újra belevetette magát a munkába. 1998-ban jött ki a Times Are Changing, 2000-ben pedig az Across The Water című lemezzel. Az azóta eltelt évek során még öt stúdióalbum és két koncertfelvétel gazdagította Bernard Allison eddigi életművét.
 -----------------------------------------------------------------
A hozzászólás csak tagok számára lehetséges!

- Belépés
- Regisztráció

-----------------------------------------------------------------