Belépés

 

Támogatók

Te is szeretnél ilyen weboldalt?

honlapkészítés: startadmin.hu


 

The Union

2011.05.28.

A The Union 2009-ben alakult blues-rock csapat. Tagjai: Luke Morley, a legendás brit rockbanda, a Thunder gitárosa, és a Winterville gitáros-énekese, Peter Shoulder. Csatlakozott hozzájuk Chris Childs basszusgitáros és Phil Martini dobos, nem állandó tagként, amolyan baráti alapon, amikor ráértek. A két gitáros zseniális játéka mellett komoly ütőerő Peter Shoulder lenyűgöző énekhangja és a ritmusszekció profi, eltalált hangszerelése. 

Debütáló koncertjük 2009. december 15-én volt Londonban, erről DVD is készült.Ezt követte egy angliai turnésorozat, számos fesztivállal. Bemutatkozó lemezük 2010 novemberében jött ki, és ebben az évben megkapták a "The best new band of the year" címet is. A két alapító zenész 8 éves barátság után vágott bele a közös zenélésbe. Hogy terveikben szerepel-e több közös alkotás, azt nem lehet tudni, de a visszajelzések alapján lenne rá igény.
Peter Shoulder egyike annak a három zenésznek, akik megkapták a W.C. Handy Blues Foundation díját - a másik kettő Eric Clapton és Peter Green.
A The Union 2011 januárjában az újjáalakult Thin Lizzy-vel turnézott, júniusban pedig a Whitesnake-kel indul világjáró körútra. Saját bevallásuk szerint a Bad Company, a Free, a Led Zeppelin és Stevie Ray Vaughan hatottak legjobban zenéjükre.
-----------------------------------------------------------------
A hozzászólás csak tagok számára lehetséges!

- Belépés
- Regisztráció

-----------------------------------------------------------------