Belépés

 

Támogatók

Te is szeretnél ilyen weboldalt?

honlapkészítés: startadmin.hu


 

Scott Holt

2011.09.03.
Scott Holt 1966-ban született a Tennessee állambeli Lawrenceburg-ban, és sokakkal ellentétben nem volt csodagyerek. 20 éves kora előtt nem nagyon vett gitárt a kezébe, 19 évesen azonban meghallotta lemezről Jimi Hendrix-et és azonnal elkezdett komolyabban gitározni tanulni. Egy évvel később megismerkedett Buddy Guy-jal, és onnantól Guy tanította. 1989-től Buddy kísérőzenekarának tagja lett, tíz évig turnéztak együtt. Közben olyan gitárosokkal szerepelt egy színpadon, mint Carlos Santana és Eric Clapton.

  Scott Holt 1999-től szólópályára lépett, s már első, Angels in Exile című albuma is nagy sikert aratott. Ezt az albumot még 4 követte idáig. Virtuóz gitárjátéka mellett énekhangja és énekstílusa is elismert a szakmában. A Scott Holt Band további tagjai: Richard Sanders - ének, basszusgitár és Tom Larson - dobok.  
Scott Holt saját számait a Buddy Guy együttesével töltött évek alatt, a turnék szünetében írogatta. A kész számokat rendszeresen rögzítette Nashville-ben. Közben szorgalmasan tanult példaképeitől, Eric Clapton-tól, John Mayall-tól, Jack Bruce-tól és Santanától. Leginkább az USA-ban és Kanadában turnézik, de néha átruccan a mi kontinensünkre is.

  

-----------------------------------------------------------------
A hozzászólás csak tagok számára lehetséges!

- Belépés
- Regisztráció

-----------------------------------------------------------------